10 adviezen - Bolans
474
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-474,page-child,parent-pageid-108,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-14.5,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.7,vc_responsive
 

10 adviezen bij burn out

Adviezen zijn er om iemand persoonlijk te kunnen ondersteunen, waardoor adviezen eigenlijk altijd verschillen van elkaar. Zeker als het aankomt op gezondheid en er geleerd moet worden om daar het gevoel bij aan te spreken. Toch zijn er bij een burn out veel adviezen die in de praktijk overeenkomen met elkaar.

 

Een burn out ontstaat wanneer er op de signalen van het lichaam lange tijd niet goed gereageerd wordt en grenzen (vaak onbewust) overschreden worden. Waar die grenzen liggen is voor iedereen anders. Immers zijn bijvoorbeeld ‘werkdruk’, ‘hoogte van de emotionele belastbaarheid’, ‘mate van betrokkenheid’, pijnklachten en vele andere meespelende factoren in het leven voor iedereen verschillend. Het gaat er dus vooral om hoe met de signalen wordt omgegaan en dat de gezondheidsgrenzen niet zomaar overschreden worden. Om in balans te kunnen blijven, voor alles dat zich aandient in het leven.

BOLANS geeft 10 adviezen om een burn out te voorkomen en 10 adviezen voor wanneer je net burn out bent. Bij beiden staat voorop dat je bewuster wordt van jezelf en van je lichaam.

‘Je brein is er om ideeën te krijgen en niet om ideeën vast te houden. Je brein is geen opslagmedium, maar een denkmachine (DAVID ALLEN). Dus leer je hersenen tot rust te komen, zodat ze weer open gaan staan voor jouw ideeën’.

 – BOLANS – 

Voorkom een burn out: 10 adviezen

Als je niet wilt overleven, maar wilt leven; zorg dan dat je je leven en je gezondheid serieus neemt. Velen nemen dagelijks uren de tijd om hun werk, hun gezin en hun verdere omgeving serieus te nemen, maar nemen weinig tijd voor zichzelf  >  Lees verder..

Wanneer je net burn out bent: 10 adviezen

Je bepaalde alles in je leven, maar je hebt je persoonlijke grens daarvoor behoorlijk overschreden. Nu is het je lichaam die jouw leven voorlopig bepaalt. Het is van levensbelang om daar goed naar te luisteren. Met deze eerste adviezen kun je je lichaam in de crisisfase wat beter leren begrijpen > Lees verder..

Aan de slag?  Blijf dicht bij jezelf 

Van iedereen om je heen, persoonlijk en professioneel, ga je bij onbalans veel adviezen ontvangen. Blijf daarbij aanvoelen welke adviezen goed bij je passen en hoe en op welk moment je die gaat toepassen.

Vind op de website van BOLANS meer informatie over de werking van je lichaam en de wisselwerking met je mentale en persoonlijke gesteldheid. Onder ‘Lifecoaching’ en ‘Hersenletsel’ staan veel inzichten die ondersteunend kunnen zijn bij jouw proces. Bij ‘Nieuws’ en  ‘Blogs’ vindt je verdiepende informatie en inzichten.

Neem voor extra uitleg en voor persoonlijke adviezen contact op met BOLANS. Dat contact is kosteloos, evenals het eerste gesprek met BOLANS waarin we gelijk aan de slag gaan met jouw burnout of onbalans.

Leer over balans in jouw leven   >