Lifecoaching - Bolans
434
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-434,page-child,parent-pageid-379,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-14.5,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,wpb-js-composer js-comp-ver-4.3.5,vc_responsive
 

Lifecoaching

Iedereen krijgt er wel eens mee te maken: onbalans. In ons leven balanceren we met alle levenszaken die zich aandienen. Hoe je ermee omgaat, bepaalt wanneer je weer terugkomt in je balans. 

Wanneer je langer in onbalans bent, ontstaan er klachten. De meeste lichamelijke en geestelijke klachten zijn te herleiden naar datgene dat jouw onbalans veroorzaakt heeft. Datgene dat ervoor gezorgd heeft dat jij verder van jezelf bent af komen te staan. Jouw balans is wie je van nature bent.

Dagelijkse inzichten

Iedereen wordt, onbewust, continue gecoacht in zijn leven. Het zijn de inzichten die je dagelijks krijgt van de mensen om je heen en door de situaties die je meemaakt. Maar ook door de mindfull momenten in de natuur of wanneer je rustig in je bed ligt en heldere gedachten in die stilte zomaar opkomen. Allemaal brengen ze inzichten die invloed hebben op jouw persoonlijkheid. Ze coachen je door je leven. Het zijn die momenten die je onbewust dichterbij jezelf brengen.

Levens mentors

De momenten die je bewuster bij blijven, zijn de inzichten die je krijgt van diegenen die voor jou een speciale betekenis hebben. Iedereen heeft mentors, helden en geliefden die keer op keer balans brengen in je leven. Precies op die momenten dat je het nodig had. Ze voelen haarfijn aan wat voor jou werkt en sterken jou in je levenskracht.

Ons natuurlijke filter

Bij onbalans is jouw natuurlijke filter, dat inzichten filtert die je dichterbij jezelf brengen, uit balans. Hierdoor sta je letterlijk en figuurlijk minder open voor inzichten. Het is een zelfbescherming van je lichaam die jou tijdelijk even tot stilstand brengt. Om vanuit die stilstand de onbalans te kunnen herstellen en weer open te gaan staan voor inzichten.

Aanhoudende onbalans

Maar stilstand is voor velen lastig.  In onze maatschappij zorgt juist die lichamelijke reactie ervoor dat we nog meer in actie komen of weerstand gaan bieden tegen de ontstane onbalans. Vaak gaan we zelfs nog meer open staan voor nieuwe inzichten, terwijl ons lijf al protesteert. Daardoor gaan we aan onszelf voorbij. En datgene dat ons even uit balans heeft gebracht, blijft voor meer onbalans zorgen. Onbalans in onze relatie(s), onbalans in ons lichaam, onbalans in onze algehele gezondheid. Vaak zijn het maar kleine dingen die voor een steeds groter wordende onbalans zorgen. Het balanceren dat we goed kunnen als we in balans zijn, lukt dan niet meer. En de inzichten die we dagelijks in een flow ontvingen, die komen niet meer binnen. Zelfs de adviezen en inzichten van onze geliefden hebben niet meer de impact die ze voorheen hadden.

Klachten bij onbalans

Veel voorkomende klachten bij onbalans zijn onbewust al langere tijd aanwezig en vallen daardoor minder op. Wanneer de onbalans heviger wordt, worden de klachten dat ook. Veel voorkomende klachten zijn; verminderde concentratie, geheugen problemen, lage weerstand, prikkelbaarheid, vermoeidheid, spanningsklachten, hartkloppingen, slapeloosheid, versnelde of vertraagde ademhaling, gewichtsschommelingen, futloos, hoofdpijn en migraine, negativiteit, angsten, woede, vaker ziek zijn en verslechtering van zicht of gehoor.

Jouw balans

Onbalans is niet altijd even gemakkelijk om grip op te krijgen. En vaak speelt onze omgeving daarbij een rol. Maar uiteindelijk is het niet onze omgeving die opnieuw de balans moet vinden, maar wijzelf. Het krijgen van de juiste inzichten en het veranderen van gedachten, die ons dichter bij onszelf en onze belangen brengt, dat is wat nodig is. Daarna veranderd je omgeving als vanzelf met je mee, dat is wat balans zo mooi maakt. Jezelf veranderen is een van de moeilijkste levensprocessen. Inzicht, acceptatie, rust en veel geduld zijn daarbij de sleutelwoorden. Voor velen is de terugval in oude gedachten en overtuigingen onoverkomelijk, waardoor de klachten aanzienlijk verergeren. Overspanning, burnout en zwaardere lichamelijke klachten zijn een gevolg van langdurige onbalans.

Lifecoaching bij onbalans

De juiste begeleiding maakt het proces van onbalans vele malen lichter, versnelt het en zorgt dat je klachten niet verergeren door een terugval in onbalans. Lifecoaching is coaching van mens tot mens met maar 1 doel: dat jij dichter bij jezelf komt. Je natuurlijke balans wordt daardoor hersteld. Je gaat weer open staan voor inzichten zodat je kunt balanceren om in balans te blijven.

Lifecoaching bij BOLANS

Bij BOLANS gaan we aan de slag met de werkelijkheid. We brengen overzicht met inzichten in jouw proces. En met rust in je hoofd zorgen we dat je veel beter kunt aanvoelen wat nodig is om weer in balans te komen. Lees hier meer over de werkwijze van BOLANS.

Het BALANS-Netwerk® zorgt waar nodig en gewenst voor verdieping bij jou, mentaal en lichamelijk en loopt parallel aan de sessies met BOLANS.

Leer over balans in jouw leven   >