Onderzoek naar burn out - Bolans
613
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-613,page-child,parent-pageid-108,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-14.5,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,wpb-js-composer js-comp-ver-4.3.5,vc_responsive
 

Onderzoek naar burn out

Burn out is momenteel de snelst groeiende ziekte van onze maatschappij. Bijna 20% van de beroepsbevolking van ons land heeft burn out-klachten, wat neerkomt op ruim 1 miljoen Nederlanders (CBS). Maar ook wereldwijd gezien is de toename zorgwekkend.

In de afgelopen 3 jaar zijn daar veel jongeren en millennials bijgekomen. Het arbeids-gerelateerde karakter van burn out is steeds meer maatschappelijk en sociaal gerelateerd.

Preventie van burn out

Wereldwijd wordt er veel onderzoek gedaan naar de oorzaken van burn out, met preventie als belangrijkste reden. Burn out is daarnaast behoorlijk kostbaar voor verzekeringsmaatschappijen van werkgevers doordat het herstel van een burn out veel tijd in beslag neemt. Maar burn out is een complexe ziekte en treft mensen in hun compleetheid; fysiek, mentaal en persoonlijk. En dat is lastig schakelen voor de vele instanties en instellingen die daarbij allemaal in beeld komen. In onderzoek, behandeling en in preventie.

Onderzoek naar burn out in zijn compleetheid

Weinig onderzoeken richten zich nog op de blijvende gevolgen van burn out. Deze restschades, zoals chronische lichamelijke en mentale klachten en beperkingen, worden veelal als afzonderlijke ziektebeelden gezien en behandeld. Door het complete verloop van burn out te onderzoeken, zal de impact ervan veel zichtbaarder zijn in onze maatschappij. Voor iedereen die het overkomt en voor hulp biedende disciplines.

Actief onderzoek

BOLANS is actief in onderzoek naar burn out; de compleetheid van oorzaken en gevolgen, de relatie tussen burn out en hersenletsel en de preventie van burn out. Door de samenwerking met eerstelijns hulp, medische disciplines, arbo-artsen, werkgevers, het BALANS-Netwerk® en iedereen die een burn out is overkomen, kan burn out een gezicht krijgen.

Geef burn out een gezicht

Neem contact op met BOLANS om bij te dragen aan de preventie en behandeling van burn out. Met jouw inzichten, professioneel of persoonlijk, kan burn out wereldwijd in balans gebracht worden.

Leer over balans in jouw leven   >