Onderzoek naar hersenletsel - Bolans
628
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-628,page-child,parent-pageid-377,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-14.5,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,wpb-js-composer js-comp-ver-4.3.5,vc_responsive
 

Onderzoek naar hersenletsel

Naar schatting leven in Nederland een half miljoen mensen met de gevolgen van hersenletsel. En dat aantal blijft oplopen, elk jaar komen daar meer dan 160.000 mensen bij.

Die toename wordt enerzijds veroorzaakt doordat moderne medische technieken al in een vroeg stadium aandoeningen kunnen ontdekken en herkennen. Maar anderzijds is het de algehele gezondheid van mensen die een grote rol in de toename speelt. Die gezondheid neemt af. Voeding, beweging en stress staan bekend als belangrijkste invloeden. Maar nog lang niet alle gezondheid-beïnvloedende factoren zijn bekend. De werking en reacties van de hersenen op invloeden van buitenaf en van binnenuit zijn wellicht verfijnder dan ooit met onderzoek kan worden aangetoond.

Preventie van hersenletsel

De onzichtbare gevolgen van NAH zijn momenteel onvoldoende zichtbaar bij veel hulp biedende instanties en in onze maatschappij en vormen daardoor steeds meer een onderbelicht probleem. Voor het complete verloop van het herstel- en veranderproces van NAH kan daardoor vaak niet de juiste zorg worden geboden. Wanneer de onzichtbare gevolgen beter herkend en erkend zouden worden, zouden veel minder mensen met NAH tussen wal en schip raken in de geboden gezondheidszorg. Onderzoek naar het procesverloop van de onzichtbare gevolgen en aandacht op grote schaal bij eerste en tweedelijns zorgaanbieders, kunnen daaraan bijdragen.

Onderzoek naar de onzichtbare gevolgen van NAH

Wereldwijd wordt er veel onderzoek gedaan naar de oorzaken van NAH, met preventie als belangrijkste reden. Hersenletsel is daarnaast behoorlijk kostbaar voor de (zorg)verzekeringsmaatschappijen doordat het herstelproces bij hersenletsel, waar mogelijk, veel tijd in beslag neemt. Hersenletsel is complex en treft mensen in hun compleetheid; fysiek, mentaal en persoonlijk. En dat is soms lastig schakelen voor de vele instanties en instellingen die daarbij allemaal in beeld komen; in onderzoek, behandeling en in preventie.

Actief onderzoek

BOLANS is actief in onderzoek naar Niet Aangeboren Hersenletsel; de compleetheid van oorzaken, gevolgen en preventie van NAH en de relatie tussen burnout en hersenletsel. Door de samenwerking met eerste en tweedelijns hulp, medische disciplines, Arbo-artsen, werkgevers, het BALANS-Netwerk® en iedereen die Niet Aangeboren Hersenletsel heeft, kan NAH de juiste aandacht krijgen.

Maak de onzichtbare gevolgen van NAH zichtbaar

Neem contact op met BOLANS om bij te dragen aan de bekendheid van de onzichtbare gevolgen, de preventie en de behandeling van NAH. Met jouw inzichten, professioneel of persoonlijk, krijgen de onzichtbare gevolgen van NAH een gezicht.

Leer over balans in jouw leven   >