Verhalen van Cliënten van BOLANS - Referenties - Bolans
2983
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-2983,page-child,parent-pageid-108,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-14.5,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,wpb-js-composer js-comp-ver-4.3.5,vc_responsive
 

Verhalen van Cliënten van BOLANS

Elk burnout-proces is een uniek proces. Een proces waarin je je fysieke en mentale grenzen persoonlijk leert kennen. Je leert ze te begrijpen, te waarderen en ze langzaam opnieuw te verleggen. 

Bij BOLANS hebben al vele mooie herstelprocessen hun weg gevonden. Het zijn levensverhalen geworden die cliënten hier op deze pagina kort zullen delen, om anderen te steunen in hun herstel en inzicht te geven in de coaching-trajecten bij BOLANS.  

Lees hieronder de verhalen van Jildou en Marieke. Begin 2023 volgen meer mooie levensverhalen over herstelprocessen van BOLANS-cliënten.  

Mijn Verhaal

‘Direct inzicht in wat mijn lijf me vertelde’

Jildou (40), burn-out in 2020-2021, voormalig Merchandiser & Evenementbedrijf-partner

“In eerste instantie was ik voor mijn partner op zoek naar iemand die hem kon helpen omdat hij letterlijk was ingestort en ik niet wist hoe ik hem kon helpen. Na ruim een jaar zelf alle ballen hoog proberen te houden stortte ik ook in. De grootste oorzaak was altijd alles doen voor anderen en mezelf op de laatste plek zetten. Ook heel hard doorwerken om alle ballen hoog te houden en denken dat je dat allemaal aan kan. Het besef kwam pas toen ik instortte en zelf hulp kreeg.

Mirel gaf in die eerste periode direct inzicht over wat mijn lijf me vertelde en waarom mijn lichaam dat deed. En hierbij de juiste tools om hier goed mee om te gaan. Ik leerde alles veel beter te begrijpen, wat erg hielp bij de acceptatie. Oefeningen om rust in je hoofd te krijgen en te ontspannen. De signalen van je lijf op tijd leren herkennen, en het trainen van je hersenen na een lange periode stil te hebben gestaan, stap voor stap. Mirel leerde me voor mezelf te kiezen en dat alles op mijn tempo mag.

Met BOLANS hebben we twee waardevolle trajecten gedaan. In het traject van mijn partner steunde ze mij ook, door me erbij te betrekken en de zwaarte langzaam weg te nemen. Mijn eigen proces kreeg daarna de ruimte. Ik had via het traject van mijn partner al veel geleerd, dus toen ik zelf instortte wist ik al goed hoe te handelen. In het tweede traject met Mirel wilde ik na een periode van rust en herstel weer in balans komen en dit op een juiste manier doen. Haar hulp bij hoe om te gaan met de werkgever en bedrijfsarts in die periode is heel belangrijk geweest. Ik heb afscheid genomen van mijn huidige werkgever en ben op zoek gegaan naar een baan die ik echt leuk vond en blij van werd. Ik voel me goed en leef een stuk intenser.”

Mirel, bedankt voor alles wat jij ons afgelopen jaar hebt gebracht. Heel veel succes met je prachtige bedrijf BOLANS. Liefs van ons beiden    ҉

Meer Levensverhalen? 

Mijn Verhaal

‘De invloed die ik zelf op mijn brein had in mijn burn-out’

Marieke (52), Zorgverlener, burn-out in 2020-2021

Door overbelasting in draagkracht & draaglast, chronische stress en heftige omstandigheden in mijn familiesfeer, raakte ik mezelf letterlijk en figuurlijk kwijt. Toen mijn lijf aan de noodrem trok besefte ik me dat ik als zorgverlener niet meer beschikbaar kon zijn voor anderen. Ik had te weinig geluisterd naar mijn eigen signalen.

[read more=”Lees verder..” less=”minder”]

 

“Ik kwam thuis en ging de ziektewet in, maar herstel bleef uit. De bedrijfsarts wilde me daarnaast te snel weer in het arbeidsproces terugbrengen. Het aangeven van mijn grenzen en nee zeggen heb ik altijd lastig gevonden. Mijn sterke verantwoordelijkheidsgevoel en mindset waarin de ander altijd voor mezelf ging, droegen niet bij aan mijn herstel. Ik had behoefte aan professionele hulp bij mijn burnout van een neutraal iemand, die niet bedrijfsgebonden was zoals mijn bedrijfsarts.

 

Mirel nam me echt aan de hand in mijn herstelproces. In haar begeleiding wist ze steeds wat nodig (noodzakelijk) was voor mijn vooruitgang. Ze is zacht op de relatie, en ‘hard’ op de inhoud: hiermee bedoel ik dat ze best ‘streng’ kan zijn in wat nodig voor je is om stappen in herstel te kunnen maken. Ze is toegankelijk en empathisch in haar contact, een warme persoonlijkheid; wat goed hielp om me open te stellen en vastgeroeste patronen te durven doorbreken. Onze sessies waren steeds heel praktisch ingericht; ik kon direct ervaren hoe helpend en ondersteunend de nieuwe routines en inzichten waren in mijn dagelijks leven.

 

In de eerste weken leerde ik hoe belangrijk mijn eigen invloed op mijn brein was. Structuur, overzicht, leidraad in wat niet te doen maar vooral ook wat dan WEL te doen, begrip en herkenning van alle (fysieke en mentale) klachten die er waren. Ik begreep nu hoe mijn brein aan het overleven was geweest en wat daaraan vooraf was gegaan in mijn burn-out.

 

Ook in mijn werk herkende ik de patronen van overleven die ik steeds had ingezet. Eigenlijk wilde ik weglopen van mijn baan. Omdat ik er als een berg tegenop zag ‘hoe weer te moeten’ straks. Maar Mirel spoorde mij met zachte en harde hand (;-) aan om toch terug te gaan. ‘Zie het als een speeltuin’, zei ze, ‘waarin je leren kan wat wel én wat niet gaat’. Ik ben erg blij dat ik haar advies heb opgevolgd. Het heeft me enorm veel inzicht gegeven.
Uiteindelijk ben ik toch ander werk gaan doen en voelde het stoppen met mijn baan in de zorg totaal niet als weglopen of als falen, maar als een noodzakelijke en weloverwogen keuze in het belang van mijn gezondheid en geluk.

 

Door mijn herstelproces sta ik nu zelfbewuster, zelfstandiger, sterker en meer in balans in het leven. Alles wat ik het afgelopen jaar geleerd heb van Mirel en ook van anderen neem ik steeds, iedere dag, weer mee in het zorgen voor het behouden van mijn balans.

 

Mirel dank je wel & ik zou het leuk vinden om aankomend jaar weer een keer af te spreken om je te vertellen over mijn ontwikkelingen en plannen, dat is te uitgebreid via deze weg :).”

 

[/read]

Jouw burn out-herstelproces

Neem contact op met BOLANS en we maken samen inzichtelijk wat voor jou nodig is om te herstellen. Deze eerste hulp die geboden wordt in het gesprek dat daarna volgt met BOLANS is kosteloos. Het traject dat aansluitend plaatsvindt wordt doorgaans 100% vergoed. Lees meer over de kosten van BOLANS >

burn out hersenletsel coach groningen

Leer over balans in jouw leven   >