Behandelwijze BOLANS - Bolans
450
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-450,page-child,parent-pageid-377,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-14.5,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,wpb-js-composer js-comp-ver-4.3.5,vc_responsive
 

Behandelwijze BOLANS bij NAH

BOLANS coacht iedereen met niet aangeboren hersenletsel, ongeacht wanneer het hersenletsel heeft plaatsgevonden en hoeveel invloed het heeft op je leven. Het gaat er om dat je weer in balans kan zijn en dat je leeft met NAH en niet overleeft.  

In de coachingsessies gaan we aan de slag met de onzichtbare gevolgen van hersenletsel die zich fysiek, mentaal en persoonlijk uiten. De methode Eerste Hulp Bij Hersenletsel® vormt samen met De Balans-methode® daarbij de basis. Niet Aangeboren Hersenletsel treft mensen in hun compleetheid. En met deze beide methodes kan die compleetheid weer in balans komen.

Ook met de zichtbare gevolgen gaan we aan de slag; vaak wordt daarbij gebruik gemaakt van professionals uit het BALANS-Netwerk® van BOLANS. Lees meer over deze professionals en waarom BOLANS kiest voor specifieke disciplines daarin: BALANS-Netwerk®.

Jouw coachingtraject

Tijdens onze kennismaking maken we inzichtelijk wat jouw onbalans door het hersenletsel inhoudt en wat er nodig is om je te helpen in dit proces.  Dat doen we samen met iemand uit je naaste omgeving zoals je partner of familie. Aan deze kennismakingsessie zijn geen kosten verbonden. Je directe omgeving (partner/ouders/ gezin/werk) betrekken we daarna zo veel mogelijk bij jouw herstel- en veranderproces, aangezien zij eveneens in onbalans komen en veel invloed hebben op jouw herstel. Met elkaar krijgen jullie daardoor zicht op de klachten en veranderingen, worden jullie je bewust van de fasen die zich kunnen aandienen, leren jullie omgaan met de veranderingen en ontstaat er erkenning en herkenning bij elkaar.

BOLANS maakt daarbij gebruik van inzichten uit de moderne en klassieke psychologie, hedendaagse medische onderzoeken, mindfulness en vele technieken voor bewustwording. Denkpatronen zullen gaan veranderen, evenals de zaken die elke dag opnieuw energie kosten. Je ritmes en routines, zoals het dagritme, worden opnieuw ingedeeld. We gebruiken effectieve oefeningen, structuren en leefstijladviezen met als doel weer in balans te zijn en dicht bij jezelf te blijven in het herstel- en veranderproces bij hersenletsel.

Extra ondersteuning

Wanneer extra ondersteuning voor deze nieuwe balans nodig is, werkt BOLANS samen met professionals uit haar BALANS-Netwerk®. Voor hen staat jouw balans centraal: fysiek, mentaal en persoonlijk. De geboden hulp en de aanpak daarvan gaat in goed overleg met elkaar.

De locatie

Op de locatie die iemand met NAH zo min mogelijk belast en positief prikkelt, daar vinden de coachingsessies van BOLANS plaats. Meestal is dat de plek waar iedereen zich van nature het prettigst voelt: thuis en in hun eigen omgeving. En wanneer de belastbaarheid het toelaat gaan we lopend door de velden en landerijen of zijn we buiten op de veranda van BOLANS.

Wanneer iemand verder weg woont worden de sessies en mogelijkheden daar op afgestemd. De locatie voor de sessies kan dan variëren,  o.a. kan gebruik worden gemaakt van de praktijkruimte van BOLANS in het Medisch Gezondheidscentrum Eelde-Paterswolde. Maar ook online-coaching is dan een mogelijkheid. Voorop staat persoonlijk contact, in basis zullen we dat zoveel mogelijk inzetten.

De tijdsduur per sessie stemmen we af op wat werkt op dat moment. Meestal zal dit 1 tot 1.5 uur zijn, maar ook kan 30 minuten al belastend genoeg zijn. Met elkaar beoordelen we wat nodig is en daardoor zien of spreken we elkaar wekelijks of soms ook dagelijks. Persoonlijk herstel staat voorop, daardoor ziet elk coachingtraject er verschillend uit.

Leer over balans in jouw leven   >