Werkwijze BOLANS - Bolans
472
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-472,page-child,parent-pageid-108,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-14.5,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,wpb-js-composer js-comp-ver-4.3.5,vc_responsive
 

Werkwijze BOLANS

Jouw herstel staat voorop, dus BOLANS coacht op de manier die daar het beste bij aansluit. De vorm en inhoud van de sessies, de locatie en het traject zelf worden daarom specifiek op jou afgestemd. Ook als je verder weg woont.

We beginnen bij jou in je eigen omgeving: thuis zijn en niet op pad hoeven kost je immers de minste energie. Bovendien zijn coachingsessies intensief en is het belangrijk dat je daarna kunt rusten. Wanneer je verder in je herstelproces zit, kunnen de sessies ook bij BOLANS zijn. Op de werklocatie of lopend door de velden en landerijen. Wandelgesprekken zijn minder belastend doordat het lichaam in beweging is en spanningen daardoor sneller afnemen. Maar alles op zijn tijd.

De fase van jouw burn out bepaalt

De behandelwijze van BOLANS verschilt per fase in jouw burn out herstelproces. In de crisisfase is de eerste hulp intensiever dan in de fasen daarna. Elke fase vraagt andere vaardigheden van je, waardoor we steeds weer met andere inzichten aan de slag zullen gaan. Voorop staat dat de fasen in een flow doorlopen gaan worden, waardoor je steeds meer in je kracht komt te staan en je klachten zullen verminderen.

De eerste fase: de eerste hulp

Nadat er contact is opgenomen met BOLANS, vindt zo spoedig mogelijk de eerste hulp plaats. Bij jou thuis in je eigen omgeving heeft dat de beste uitwerking. In deze kennismaking maken we inzichtelijk wat direct voor jou nodig is. Zoals zorg bij de mogelijke noodzaak van je klachten en de benodigde support vanuit je directe omgeving. Een noodplan is onderdeel van de Eerste Hulp Bij Burn Out (EHBBO®). Het is belangrijk dat daarbij iemand uit de directe omgeving, zoals je partner of een familielid, aanwezig is. We maken van de onrust een periode van rust en je krijgt meteen inzicht op wat je overkomen is. Deze eerste hulp is kosteloos, voor iedereen. Pas daarna bepalen we met elkaar hoe het coachingtraject er uit komt te zien.

De fasen daarna: de werkelijkheid

Ben je de crisisfase al voorbij, dan volgt eigenlijk het moeilijkste deel van jouw herstelproces. Je gaat namelijk aan de slag met de werkelijkheid: dat wat jou uit balans heeft gebracht. Het heeft je ver over je grenzen getrokken, maar wanneer is dat begonnen en waarom is het zo ver gekomen? BOLANS brengt overzicht met inzichten in jouw proces en in jouw mentale en lichamelijke klachten.

Je doorloopt de 10 fasen van het burn out-herstelproces. Elke fase in de 10 fasen van het burn out-herstelproces zal zich in de behandeling bij BOLANS kenmerken door een specifieke daarop afgestemde aanpak. Het BALANS-Netwerk® zorgt waar nodig en gewenst voor verdieping bij jou, mentaal en lichamelijk en loopt parallel aan de sessies met BOLANS. Veel lichamelijke klachten zijn bovendien te herleiden tot de kern van het ontstaan van je burn out. Maar er kunnen eveneens klachten zijn die alsnog door specialistische zorg goed moeten worden nagekeken. We maken inzichtelijk wat al jouw klachten werkelijk inhouden.

Behandelmethode van BOLANS

De pijlers van BOLANS zijn gebaseerd op De balans-methode®. In de behandelwijze vormt deze methode het uitgangspunt. De balans-methode® richt zich op het behandelen van burn out in zijn compleetheid, zoals jij als mens ook compleet bent. Daarbij maken we gebruik van inzichten uit de moderne en klassieke psychologie, hedendaagse medische onderzoeken, mindfulness en vele technieken voor bewustwording en balans. Met als doel in balans te komen, jouw eigen unieke balans. Je denkpatronen zullen veranderen, evenals de zaken die je elke dag opnieuw energie kosten. Ritmes en routines zoals je dagritme zullen we continue aanpassen. We gebruiken effectieve oefeningen en structuren voor balans in zowel je hoofd als in je lichaam.

Bij burn out hebben inzicht & grip op je mentale en lichamelijke klachten veel invloed op de duur van je burn out. Daarbij bepaalt de eerste fase van je burnout of je maanden of jaren moet herstellen. BOLANS heeft om deze reden EHBBO® ontwikkeld en past deze samen met De balans-methode® toe in het burn out-herstelproces.

Jouw burn out-herstelproces

Neem contact op en we maken samen inzichtelijk wat voor jou nodig is om te herstellen. Deze eerste hulp die geboden wordt in het gesprek dat daarna volgt met BOLANS is kosteloos. Het traject dat aansluitend plaatsvindt wordt doorgaans volledig vergoed door werkgevers. Lees meer over de kosten van BOLANS >

burn out hersenletsel coach groningen

Leer over balans in jouw leven   >